dimarts, 12 de juny del 2018

Cantània 2018 "Partícules"

El passat divendres, 8 de juny, els nens i nenes de 5è van participar en el Cantània.

El Cantània és un projecte musical que organitza l’Auditori de Barcelona i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Aquest projecte és una cantata en què els nens i nenes participants aprenen unes cançons amb moviments per ser cantades a l’uníson a l’Auditori de Barcelona. El dia de la representació uns 700 nens de moltes escoles de tot Catalunya fan un gran espectacle amb músics en directe.

La Cantània d'enguany es titula Partícules i ha estat creada pel Lluís Vidal. El text ha estat a càrrec del Sergi Belbel. De la direcció musical s'han encarregat en Josep Prats, l'Elisenda Carrasco, l'Oriol Castanyer i la Montse Meneses mentre que de la direcció escènica s'han encarregat l'Ignasi Tomàs i la Marta Gil.


Amb Partícules assistim a l'origen i l'evolució de l'Univers. Ara fa uns tretze mil vuit cents milions d'anys hi va haver una gran explosió: Un magma ben espès que de cop s'espandeix. És l'origen del món; tot és calent i roent. Una mena de sopa caòtica i incandescent...

Gràcies a les famílies i el professorat que ho va tornar a fer possible.